Natuurstenen accenten: gevelbekleding met prachtige gevelstenen.

De 4 belangrijkste vragen over gevelstenen worden hier beantwoord:

  1. Welke gevelstenen zijn geschikt voor buitengebruik?
  2. Zijn natuurstenen gevelstenen vorstbestendig?
  3. Hoe worden gevelstenen geplaatst?
  4. Hoe lang gaan gevelstenen buiten mee?

Welke gevelstenen zijn geschikt voor buitengebruik?

Er zijn gevelstenen van verschillende materialen, zoals keramische tegels, licht beton, hout of natuursteen. Niet alle gevelstenen zijn geschikt voor buitengebruik - gevelstenen van echt hout mogen bijvoorbeeld niet buiten worden gebruikt.

In het geval van natuursteen zijn de extreem robuuste harde stenen graniet en kwartsiet bijzonder geschikt als gevelstenen voor buiten.

Zijn natuurstenen gevelstenen vorstbestendig?

Gevelstenen van natuursteen voor buitengebruik worden meestal gemaakt van hardsteen, dat een bijzonder harde structuur heeft. IJzige temperaturen hebben er dan ook geen invloed op.

De gevelstenen in ons assortiment die we aanbieden voor buitengebruik zijn gemaakt van kwartsiet. Dit metamorfe gesteente wordt gekenmerkt door een hoog kwartsgehalte en is uitstekend bestand tegen belastingen.

Hoe worden gevelstenen buiten geplaatst?

Eerst moet u het deel van de muur inspecteren waarop de gevelstenen moeten worden aangebracht. Het moet droog zijn en vrij van stof of vet. Als de muur ruw is, moet hij worden gladgemaakt zodat de natuursteenlijm goed hecht.

Gebruik een Waterpas om de rechte uitlijning van de gevelstenen te markeren. Breng vervolgens de natuursteenlijm met een getande spaan aan op de muur. Breng ook natuursteenlijm aan op de achterkant van de gevelstenen, zodat er geen holtes ontstaan. De gevelstenen beetje bij beetje voegen

Zodra de lijm is opgedroogd, brengt u voegmateriaal aan met een spuitpistool. Was de bakstenen vervolgens af.

Breng een impregnering aan voor een langdurige bescherming.

Hoe lang blijven natuurstenen gevelstenen aan de buitenkant mooi?

Dankzij hun materiaal zijn natuurstenen gevelstenen uiterst duurzaam en resistent, waardoor ze een mooie en duurzame oplossing zijn om een buitenmuur te accentueren.

Ze hebben ook een warmte-isolerend effect en beschermen het onderliggende metselwerk.