Shivakashi natuursteen
Een Indiase graniet met vele gezichten
India: een veelzijdig land met een enorme verscheidenheid aan kleuren, wat niet alleen terug te zien is in de kleding van de inwoners, maar ook in het verenkleed van het nationale dier, de pauw.
Ook de natuursteenwereld van India is divers en indrukwekkend. Naast Indiase gekleurde leisteen met zijn unieke kleursamenstelling of artistieke kwartsietsoorten zijn er ook granieten, zoals Shivakashi, waarin de aarde heeft uitgeblonken als kunstenaar.
De basiskleur van de natuursteen is crèmekleurig beige tot licht gelig en wordt daarom vaak "ivoorbruin" genoemd. Lichtgrijze insluitsels en roodachtige tot roze wolkentekeningen zijn de kenmerken van Indiaas graniet. Over het algemeen heeft Shivakashi een gevarieerde, warme en vriendelijke uitstraling.
Shivakashi: graniet of granuliet?
Het wordt vaak Shivakashi graniet genoemd, hoewel het eigenlijk granuliet is. Het verschil? Granieten zijn magmatische gesteenten die gevormd zijn door afkoeling in het binnenste van de aarde. Granulieten behoren tot de groep metamorfe gesteenten, die door verschillende invloeden uit andere gesteenten zijn gevormd. Beide termen worden synoniem gebruikt, omdat de eigenschappen van de natuurstenen erg op elkaar lijken.
Waar wordt Indiaas graniet voor gebruikt?
Shivakashi wordt vooral gebruikt als keukenwerkblad omwille van zijn technische eigenschappen. Met deze natuursteen zet je zeker bijzondere accenten!
Indiaas graniet wordt echter minstens zo vaak als tegels gebruikt. Met hun roodachtige insluitsels en warme uitstraling zijn deze granieten tegels bijzonder geschikt voor mediterrane woonstijlen. Saai wordt het zeker niet met dit bijzondere graniet!
De meest voorkomende oppervlaktebehandeling is polijsten: gepolijst geeft Shivakashi graniet je huis de juiste glans. Als je de Shivakashi buiten wilt leggen, raden we aan om voor een gepolijst oppervlak te kiezen, omdat dit een grotere slipweerstand biedt.
Alternatieven: Wat de vloerenwereld nog meer te bieden heeft
Niet alleen visueel zeer vergelijkbaar met natuursteen Shivakashi, maar ook een granuliet: Kashmir White. Zijn thuis is ook het kleurrijke India. De kleur varieert van wit tot grijs en heeft soms een licht blauwachtige glans. Vlekken in walnootbruin of andere donkere kleuren maken ook deel uit van Kashmir White.
Graniet schoonmaken? Heel gemakkelijk!
Als harde steen blinkt graniet uit door zijn bijzonder hoge weerstand en robuustheid. Net als bij andere natuurstenen is het meestal voldoende om de vloer te vegen of intensiever schoon te maken met een vochtige dweil. Voor een langdurige bescherming raden we ook aan om een impregnering te gebruiken. Vloeistoffen en andere vlekken rollen gewoon van het oppervlak af. Zelfs als je donkere vlekken uit graniet wilt verwijderen!
Graniet voor de uiterwaarden
Onze Urban Grey Line granieten terrasplanken voor buiten zijn iets discreter. In tinten variërend van wit tot middengrijs, met een lineair kleurverloop en een interessante peper-zout look, vormen deze granieten platen een evenwicht tussen opvallend en ingetogen. Het Urban Grey Line graniet is bijzonder geschikt voor moderne terrasontwerpen.
Vind je Shivakashi graniet mooi? Er zijn ook keramische tegels die Indisch graniet imiteren, maar die zijn meestal goedkoper.
Met Shivakashi graniet haal je een veelzijdige en expressieve natuursteen in huis die met zijn speciale karakter bijna elke interieurstijl verbetert.